7 focis film, amit látnod kell

Most a futball fájó hiányával a szívünkben kell tengetni mindennapjainkat. Hoztunk azonban 7 filmet, ami újra visszahozza életünkbe a focit néhány órára. 

Góóól! (2005) 

A trilógia első része egy fiatal mexikói labdarúgó, Santiago Munez történetét meséli el, aki szüleivel együtt fiatal korában emigrált a szomszédos Egyesült Államokba. Legnagyobb álma az volt, hogy profi futballista legyen. A szegény életkörülmények között felnövekő Santiago nem szentelhette minden idejét a focinak, a megélhetés miatt munkába kellett járnia. Santiago életében azonban hatalmas fordulat következik, s hamarosan a Newcastle United csapatában találja magát a későbbi csodacsatár. 

Góóól! 2 (2007)

A folytatásban a fiatal Santiago Munez álma beteljesedik, és leigazolja a világ legnagyobb klubja, a Real Madrid. A hírnév azonban nemcsak jót, de rosszat is hoz a labdarúgó életébe. Többet megtudhatsz a filmből. 🙂

Góóól! – filmekben a 2000-es évek olyan ikonikus sztárfocistái is felbukkannak, mint Iker Casillas, David Beckham, Thierry Henry, Steven Gerrard.

Diego Maradona (2019)

Összeállításunk legaktuálisabb filmje, mely mindössze egy éve szerepelt a mozik vásznain. A megosztó argentin labdarúgó magánéletébe nyerhetünk bepillantást a brit dokumentumfilmben. A film minden bizonnyal azok tetszését is elnyeri, akik nem tartoznak az egykori argentin foci-csillag rajongótáborába. A dokumentumfilm rendezője Kapadia Asif, aki korábban Ayrton Senna néhai Formula–1-es pilótáról és Amy Winehouse énekesnőről is forgatott már filmet.

Pelé (2016)

Sokak szerint minden idők legjobb képességű focistája is sokáig váratott minket az életrajzi filmjével. Egy olyan kisfiú történetét ismerhetjük meg a filmben, aki szerette a focit, de a szegény körülmények nem tették lehetővé, hogy arról álmodjon, hogy egyszer híres focistává váljék. A történet minden focirajongó szívét megérinti. Pelé útja a csúcsig magával ragadó és motiváló a fiatal pályakezdőknek és a tapasztalt veteránoknak is.

Üsd, vágd, focizzál! (Shaolin foci, 2001)

Egy más típusú focis film, mint az eddig felsoroltak. A többi filmhez viszonyítva viszonylag eltúlzott és irreális focis elemeket tartalmaz és vegyít a kung-fu harcművészettel, ennek ellenére iszonyatosan érdekes storyt kerekítve az egészből. Nem hagyhattuk le a listáról.

Real Madrid, a film (2005)

A több rövid történetet összefogó film arról szól, hogyan változtatja meg a futball az ember és az egész világ életét. A film a fikciót és a valóságot ötvözve mutatja be a szereplők érzéseit. Sok érdekes dolgot megtudhatunk belőle a Real Madridról.

Futball faktor (2004)

Nem minden focis filmnek kell arról szólnia, ami a pályán történik. A Futball faktor más szemszögből közelíti meg a focisták életét. A főszereplő egy Chelsea-drukker, akinek történetén keresztül három férfigenerációt ismerhetünk meg. Csaták, verekedések, veszekedések, problémák az életük természetes velejárói. A film érdekes módon mutatja be nekünk a focihuligánok életét.

Ajánljuk továbbá: The Other Final (2003), Az elátkozott Leeds United (2009), Góóól! 3 (2008), Csavard be, mint Beckham! (2002)