5 sikeres sportoló története

A magánélettől a sport karrierig. Súlyos döntések, áldozatok, végzetes pillanatok. 5 könyv, ami elkalauzol a sport világába 5 sportoló történetén keresztül, akik beírták magukat a történelembe.

Didier Drogba – Elkötelezettség

Csodálatosan megírt leleplező életrajzi könyv, mely az Elefántcsontpartról származó focista személyes életét és labdarúgó-karrierjét meséli el az afrikai nehéz kezdetektől a Chelsea-nél szerzett hírnévig. Drogba a könyvben mesél kapcsolatairól Lamparddal, Terryvel és Abramovičcsal. Elénk tárja karrierje fontos momentumait  – mint a Bajnokok Ligája döntőjét a Bayern München ellen. Nagyszerű példa arra, hogy még idősebb korban is lehet egy focista a világ legjobb támadóinak egyike.

Steven Gerard – Életem vörösben

A Liverpool ikonja és az angol futball legendája saját könyvében mesél focista karrierje kezdeteiről, bemutatja, hogyan tisztította az akadémián a rangidős játékosok stoplisát. Az olvasó sok mindent megtudhat a kapcsolatairól a menedzserekkel, akik támogatták őt és a játékosokkal, akik váltották. Ugyancsak bepillanthatunk a magánéletébe. Elmeséli végzetes elcsúszását a Chelsea elleni meccsen, valamint az angol válogatottban meglévő problémákba is beavatja az olvasót. Nem titkolja a hibákat, amiket elkövetett, őszintén beszél bukásairól és soha el nem ért álmairól.

Jamie Vardy – A semmiből

Talán az elmúlt évek legjobb sportolói történetét olvashatjuk e könyvben. Egy aprócska klub Leicesterből, mely csak egy évvel azelőtt került be a legmagasabb angol bajnokságba, hogy azt megnyerte. 2015/16-ban az FC Leicester elhódította a Premier League győztes címet. Ebben nem kevés köze volt a Jamie Vardy nevezetű támadónak. Sikerült gólrekordot felállítania, 28 évesen bekerülnie az angol labdarúgó válogatottba. A hétköznapi fiú, aki a semmiből küzdötte fel magát a legjobbak közé, elmeséli hihetetlen történetét.

Ez vagyok én, Zlatan Ibrahimovic

Az egyik legmegosztóbb futballista a világon. A svéd gyöngyszem önéletrajzi könyvében mesél fiatalkori éveiről, karrierje indulásáról, bevezet minket a kulisszák mögé is. Őszinte és lebilincselő. Mikor megtagadta az edzést, amikor nem olvasta el alaposan a szerződését, melyik edzővel volt köztük a legnagyobb a súrlódás. Mindez egy könyvben.

Az ismeretlen Kimi Räikkönen 

A neve mindenki számára ismerős, mégis oly keveset tudunk róla. Kimi általában szűkszavú, ha saját magáról kell beszélnie. Ennek ellenére felkerült a világ csúcsára Forma 1-es pilótaként. Az általában hallgatag svéd autóversenyző leírja életét, karrierjét a versenypályán, de megemlíti a családját, közeli barátait és kollégáit is a könyvben. Találunk a könyvben számos eddig nem publikált fotót a Räikkönen családi albumból. Ez az életrajzi regény nemcsak a F1 szerelmeseit bilincseli le.

Ajánljuk továbbá: 99 Gretzky, Alex Ferguson: Vezetés, Michael Jordan – A Levegő Ura, Mike Tyson: Kendőzetlen igazság


FOTO: ziggosport.nl