Vlahovič a kivételes tehetség?! A belgrádi Zlatan.

Olvasási idő: 3 perc

Egy név nagyobb visszhangot keltett a médiában a januári átigazolási időszakban, mint bármelyik másik. Dušan Vlahovič nagyon vágyott már a Fiorentinából való távozására. Az Arsenalt visszautasította, a Spurst pedig nem érdekelte. Végül a huszonkettedik születésnapján megtörtént a hőn áhított igazolás, a Juventushoz került.

Érdekességek és nyereményjátékok a sport világából a Facebook vagy az Instagram oldalainkon

A Juventus mélyen a zsebébe nyúlt, és több mint 80 millió eurót fizetett ki a szerb mesterlövészért. Ezzel a Serie A történetének télen értékesített legdrágább játékosa, és egyben a torinói klub negyedik legdrágább erősítése is lett. Vlahovič az első mérkőzésén a zebrák mezében mindössze tizenhárom perc játékidő után betalált és megszerezte a Juventusnak a győzelmet a Verona ellen. Stílusos gólünneplést mutatott be – térden csúszott a közönség elé és mintha csak azt mondta volna: „Itt vagyok!”

A bemutatkozó játékosok között is király

Gyorsan bemutatkozott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is a Villareal pályáján, amikor már az első percben betalált. Ez volt a debütáló játékosok között valaha volt leggyorsabb gól a legrangosabb klubversenyen. Újabb négy nappal később két góllal segített legyőzni a bosszantó Empolit.

Vlahovič már ilyen fiatalon is óriási befolyást gyakorol az egész játékra. Még egy zűrös szezonban is tud sikeres lenni. A Juventus továbbra is harcol a Bajnokok Ligájában és a hazai kupában is a győzelemre hajt. A szerb válogatott játékosnak a vérében van a meccsek eldöntése, aminek köszönhetően a Juventusban reményt ébreszt az utóbbi idők egyik legmeglepőbb címének megszerzésében. Bálványa, Zlatan Ibrahimovič a rivális AC Milanban játszik, akit akár a bajnoki címtől is megfoszthat.

„Rájöttem, hogy a nagy játékosok, mégha meg is nyernek egy mérkőzést, nem elégedettek, ha nem tesznek meg mindent.”

Tudtad, hogy?

  • Az Altina Zemun akadémián kezdte pályafutását, ahol nagyrészt nála idősebbekkel játszott. Gyakorlatilag minden tehetséges szerb elhagyja szülőföldjét, a belgárdi Partizant vagy a Crvena Zvezdát. Vlahovič három hónapig az OFK Beogradnál, majd a Crvena Zvezdánál is megfordult, 2014-ben csatlakozott a Partizan Belgrád csapatához. 2015-ben írta alá első profi szerződését az egyesülettel, mindössze 15 évesen.
  • Nagyon fiatalon került Olaszországba, ami ma a második otthona. Először 2018 nyarán a Primiorera (junior) Fiorentina csapatába lépett, mint olyan játékos, aki egyetlen gólt szerzett a szerb bajnokságban a Partizan színeiben. Vicces tény, amikor rájövünk, milyen szinten játszik manapság.
  • A 2020-21-es szezon legjobb fiatal Serie A-játékosának választották, fél évvel később pedig a Juventushoz igazolt.

Szeretnél a saját szemeddel meggyőződni Vlahovič tehetségéről? Gyere velünk az Öreg Hölgy hazai meccsére! 

FOCIUTAK ÉS FOCIJEGYEK JUVENTUS MÉRKŐZÉSEKRE