Visszatérés a győzelem helyszínére

Ki ne emlékezne a legutóbbi Bajnokok Ligája döntőre, amely után a Liverpool drukkerek örülhettek jobban, hiszen Mohamed Szalah és Divock Origi góljaival a Vörösök nyertek 2–0-ra. A Tottenham legyőzésével 2005 után az első, összességében pedig a hatodik győzelmét szerezte meg a Pool a kupasorozatban. A mérkőzést a madridi Wanda Metropolitano Stadionban rendezték 2019. június 1-jén, ahová a liverpooliak hamarosan vissza is látogathatnak.

A madridi helyszínen zajló BL-döntő volt az első döntő a sorozatban, ahol alkalmazták a videobírót. A stadion viszonylag új, a 2017–18-as szezon kezdetére készült el, 2017. szeptember 16-án lett felavatva. Nem más csapat, mint az Atletico Madrid otthona, s a létesítmény befogadóképessége 67 ezer fő.

December 16-án Nyonban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását, amelyen kiderült, hogy a legutóbbi BL-győztes liverpooliak újra Madridba látogathatnak, hiszen az Atletico vár rájuk jövő februárban. A címvédő Liverpool a mezőny egyik legfélelmetesebb támadósorával rendelkezik, így különösen érdekes lesz, hogy mire megy a kiválóan és szervezetten védekező Atlético Madriddal.

A Liverpool eddig négyszer találkozott az európai kupaporondon az Atlético Madriddal, és csak egyszer győzte le két döntetlen és egy vereség mellett. Az egyenes kieséses szakaszban csak egyszer néztek farkasszemet: a 2009–2010-es Európa-liga-idényben a spanyol csapat jutott tovább az elődöntőből (majd meg is nyerte a sorozatot a Gera Zoltánnal felálló Fulhamet legyőzve a fináléban). Diego Simeone és Jürgen Klopp először találkoznak edzőként tétmérkőzésen (2017 nyarán a müncheni Audi-kupa döntőjében a spanyol csapat 1–1 után tizenegyesekkel legyőzte az angolokat).

Klopp hosszabbított

Jürgen Klopp új szerződése 2024 nyaráig szól a Bajnokok Ligája címvédő, a Premier League élén álló Liverpool FC-nél. Övé a klub leghosszabb győzelmi- és veretlenségi szériája is, emellett a Pool legjobb angol bajnoki rajtja. A német tréner egy Európa-liga- és egy BL-ezüst után az előző idényben jutott a csúcsra a Poollal. Még négy és fél évig folytathatja a munkát – mert saját bevallása szerint bőven akadnak még célok és bőven tudnak is még hová fejlődni tanítványaival. Cél a PL és mellé egy újabb BL-trófea?! „Pontosan tudom, hogy közösen sok mindent elértünk már, de még mindig van mit elérnünk együtt” – célzott Klopp a Liverpoolban 1990 óta várt újabb angol bajnoki címre.

Új igazolás, új remények

A nemzetközi sajtó már napokkal korábban arról írt, hogy tárgyal a Liverpool a Red Bull Salzburggal Minamino Takumi megszerzéséről. A transzfert csütörtökön be is jelentették. A japán válogatott játékos szerdán megegyezett a személyes feltételekben, átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is, és aláírta szerződését, ami január elsejétől köti az angol klubhoz – a hírek szerint 7.25 millió fontért váltott csapatot.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy a Liverpool játékosa lettem. Nagyon izgatott vagyok. Az volt az egyik célom, hogy a Premier League-ben futballozhassak, szerintem ez a világ legjobb bajnoksága. Úgy voltam vele, hogy ha megfelelő ütemben fejlődöm, akkor eljuthatok egyszer ide. De azt nem gondoltam volna, hogy épp a Liverpool játékosa lehetek. Nagyon boldog vagyok, és várom, hogy pályára léphessek” – idézi a Liverpool honlapja Minamino Takumit.

Az Atletico Madrid-Liverpool mérkőzésre 2020. február 18-án kerül majd sor este 21 órától.

Komplett repülős utazás | Atlético Madrid – Liverpool | 2020. február 17 – 19.