Ünneplésre készülnek Milánóban – élménybeszámoló az AC Milan-Atalanta utazásról

Olvasási idő: 4 perc

Szombaton késő este teli busszal indultunk az AC Milan utolsó hazai mérkőzésére az Atalanta Bergamo ellen. A fizikailag megterhelő „24 órás műszak” során tapasztaltunk metróleállást, meleg időt, de Theo Hernández gólja mindenkit extázisba hozott.

Addig tartózkodott az illemhelyen, hogy a benzinkutas is elszundított

Az első kötelező megálló során egyik utasunk vicces helyzetbe került, olyan sokáig tartózkodott a zárt illemhelyen, hogy közben maga a benzinkutas is elaludt. Pár perces bezártság után végül sikerült kiszabadulnia, így mindannyian folytathattuk utunkat. A buszos utazás során csoportvezetőnk, Marek gondoskodott mindenki kényelméről, aki egyébként az AC Milan nagy rajongója.

A bevezető kérdés nem lehetett más: tartózkodik-e Atalanta szurkoló a buszon? Természetesen senki nem jelentkezett. Ezt azért is mondjuk el, mivel utazásunkon nemcsak Milan, hanem egyéb európai klubok szurkolói is részt vettek, akik szerették volna átélni az igazi olasz hangulatot a San Siroban. Végül is a Rossoneri 11 év után újra bajnoki címet ünnepelhet!

👉 Ajándékozz ajándékutalványt AC Milan fociútra 🔴⚫

Zdroj: FB/Stramilano Pagina Ufficiale

Milánói maraton és turistákkal zsúfolt utcák

Vasárnap Milánóban emberekkel teli város várt minket, akiket nem csak a foci, hanem a hagyományos maraton is vonzott. A napsütéses idő remek kirándulást predesztinált, egyikünk azonban az iratai elvesztése miatt bosszankodhatott. Csoportkísérőnk gyors és korrekt reakciójának köszönhetően a helyzet rövid idő alatt megoldódott, így együtt élvezhettük a mérkőzést. A „Duomo” metróállomást a folyamatban lévő maraton miatt átmenetileg leállították, így gyalogosan indultunk el a városközpontba, a milánói dómhoz. Néhányan meglátogattuk a „Casa Milan” múzeumot, ami az AC Milan központja is egyben.

Mindent eldöntő mérkőzés a teltházas San Siroban

Nagy elvárásokkal, fokozatosan haladtunk a csaknem 100 éves stadion felé. Az utcákon már órákkal a kezdés előtt érezhető volt, mennyire fontos ez a meccs a Milan szurkolóknak. A hazaiak ugyanis 2014 januárja óta nem győzedelmeskedtek az Atalanta ellen.

Piros és fekete színek töltötték be az utcákat, az üzleteket és a metrókat egyaránt. A kávézók teraszain mindenki azt találgatta, vajon ki nyeri majd a bajnokságot. A mérkőzés végeredménye a vártnak megfelelően alakult, a szurkolók elképesztőek voltak, Theo Hernandez szólógólját valószínűleg a riválisok is megtapsolták. Rafael Leão reakciója önmagáért beszél.

👇 AC Milan – Atalanta mérkőzés összefoglalója (Forrás: Youtube/ACmilan) 👇

A szurkolók egész stadionos koreográfiával készültek

A hazai szurkolók semmit sem bíztak a véletlenre, és gyönyörű koreográfiát készítettek, amely a szurkolással együtt felejthetetlen pillanatokat okozott. Az első félidő után fokozódott az idegesség, egész az 56. percig, amikor Rafael Leão találata „felrobbantotta” a stadiont. A lelátón voltak rivális Inter szurkolók is, nekik a „va *** nculo interisti” rigmust szentelték. A piros-fekete eufória és a szűntelen skandálás során jópáran könnyeztek a boldogságtól, de volt olyan fiatal néző is, aki ennek az ellentettjét élte át. Valószínűleg nem a hazai csapatnak szurkolt.

Nos, erről is szól az olasz labdarúgás: szenvedély, érzelmek és könnyek!

A meccs végét nagy öröm kísérte, annak tudatában indultunk haza, ha az utolsó fordulóban (Sassuolo – Milan) egy pontot szerez a Rossoneri, akkor több, mint egy évtized után újra elhódítják a Scudettót.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg a futball világából.
Facebook és Instagram

A mérkőzés a legtöbb szurkoló elképzelése szerint zajlott, így a hosszúnak tűnő hazaút is jó hangulatban telt.

Szeretnéd te is megtapasztalni, milyen egy milánói utazás a FociTour szervezésében? Tarts velünk a bajnoki cím ünneplésére, az ajánlatot ITT találod.

👉 Ha pedig a következő szezonban tervezel utazni, esetleg szeretnél valakit meglepni, ajánljuk egyedi utalványunkat focirajongóknak!

FociTour – szeretem a focit