Titánok harca a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében

Richard Hanzlík cikke a TakUrcitee.sk oldalon.

Ebben a pillanatban már vége a mókának. A kocka el lett vetve, és Európa legjobb 8 csapata maradt harcban a trófeárt.

A meccsek szétírása már ismert, és Ön akár most is bebiztosíthatja helyét a lelátón több ezer lelkes szurkoló mellett. Teljes kínálatunk megtalálható ITT.

futbaltour liga majstrov stvrtifnale

Labdarúgás ismét egyensúlyban

Három csapat képviseli a La Ligát, kettő a Bundes ligát és a maradék három klub pedig Angliából, Franciaországból és Olaszországból van. Annak érdekében, hogy a játékosok idáig eljussanak, nehéz mérkőzéseket kellett megnyerniük.

A legnagyobb meglepetés egyértelműen a Monaco és Leicester, akiknek sikerült teljesen magukkal ragadni a szurkolókat.  A negyeddöntőben is elkerülik a legnagyobb óriásokat, úgyhogy egy kis szerencsével a sikertörténetük továbbra is folytatódhat.

monaco falcao

Real Madrid – Bayern München

Amikor két ekkora esélyes találkozik egymással, mindenki lélegzetét visszatarva követi az eseményeket. Utoljára a Real 5:0-val leckéztette meg a müncheni csapatot és a sezon végén a La Decimát ünnepelték Madridban.  A 2011/2012 szezonban büntetőkkel lépett tovább a Bayern, viszont a hazai döntőben a Chelsea-nek több szerencséje volt. Akármelyik csapat is győzedelmeskedik a másik felett, kétségtelen, hogy közel lesz a végső győzelemhez.

real bayern

Ez a találkozás nemcsak a milliomos klubok, taktikák és volt csapattársak összecsapása lesz, hanem egyben a mester és növendéké edzői párbaj is. Zinedine Zidane bebizonyította, hogy képes teljes mértékben helyettesíteni Ancelottit a Realban, amely nemcsak a spanyol labdarúgó-versenyekben dominál. Carlo egyenlőre elfogadta a bajor csapat átvételéről szóló ajánlatot, és célja nem más, mint a BL trófea megszerzése.

real zidan ronaldo

A pályán egymással szembenálló játékosok közül sokan tökéletesen ismerik mindkét klubot. Xabi Alonso  és Toni Kroos cseréje mindkét csapatnál meghozta a gyümölcsét, Basko pedig, mivel a szezon után visszavonul, méltó búcsút vehet a Realtól.

bayern alonso

Hogy ez a búcsú nyereséget hoz vagy nem, senki sem képes előre megmondani. Elképzelhető, hogy Lewandowskinak jobban fog menni. Vagy lehet, hogy Ronaldónak. Talán Navas csúcsteljesítményt fog nyújtani, vagy megint az egész játékot Ramos viszi majd. Szóval nem tudni, hogy a foci heavy metalja vagy rock & rollja lesz-e most a befutó.

Ez a legkomolyabb bajnokság a legnagyobb sztárokkal. A foci megajándékozott minket azért mert szeretjük. Hölgyeim és Uraim

Real Madrid – Bayern München. 

real bernabeu

Barcelona – Juventus

A katalán krém képes volt lesöpörni a párizsi tortát a  német-török kebab hozzájárulásával, de a történelem erre nem fog emlékezni. Ami történt, megtörtént, és már csak a Juventus dolga megoldani ezt a szituációt. Az a hír járja, hogy Bonucci már néhány órával a meccs előtt csak a tizenhatos védelmére fog öszpontosítani.

Juventus vstupenky

Ami Olaszország és Spanyolország legjobb csapatainak játékstílusát illeti, olyan, mintha a tökéletes támadás és a tökéletes védelem állna egymással szemben. Viszont amint egy percre is lankad a figyelem a védelemnél, a támadást olyan nevek foglyák indítani, mint Messi, Neymar, Suarez, Higuain vagy Dybala. Érdekes módon mindegyikük Dél-Amerikából származik. Összehasonlítva különböző forrásokat valószínű, hogy a Juventus védelme meggyőzőbb lesz.

barcelona msn trio

A Juventus hátránya, hogy az első meccsét otthon játsza, de a cselekmény megfejtése érdekében kénytelen a Camp Nouba utazni ahol lehet még a mai napig dühöng Unai Emery a bírói döntéseken. Mindent összefoglalva, már mindkét csapat számára unalmas, hogy otthon többé kevésbé uralják a hazai bajnokságokat, pont ezért mindkettőjük számára a Bajnokok Ligája olyan kihívást jelent, amelynek mindenképp eleget szeretnének tenni.

Győzni viszont csak az egyik győzhet. A barcelonai visszavágó remek lehetőség nyújthat  Önnek egy eszméletlen fociélményre. Kevés város van a világban, ahol a focit ilyen magas szinten játszák, és az életszínvonal is irigylésre méltó. Velünk tart?

További csemege a szurkolóknak

A Borussia – Monaco mérkőzésen minden előfeltétel arra mutat, hogy egy gólgazdag meccsnek lehetünk majd a szemtanúji. Ha támadásba lendülnek  a csapatok, melyek néha megfeletkeznek a védelmi feladataikról elképzelhető, hogy több gól fog esni mint egy jégkorong meccsen.

dortmund po zapase

Egy hónappal ezelőtt valószínűleg a Dortmundot részesítettem volna előnyben, de a Monacónak azóta sikerült maga mellé állítani szinte az egész világot. Ha valamilyen meglepetést okoz a Bajnokok Ligája, remélem Leonardo Jardimot fogjuk ünnepelni.

A Signal Iduna Parkban nagyon nehéz dolguk lessz a Franciáknak! Mégis csak nem egy félhalott Etihad Stadiumról beszéllünk. Utazzanak velünk és győződjenek meg róla, hogyan szurkolnak a BL legjobb szurkoloi.

AS Monaco zajazdy

Olyan ellenfélnek, mint a Leicester City kevesen örülnének. Gigi Buffon is aggódott emiatt, pedig általánosságban elmondható, hogy a Juventus sosem becsüli alá az ellenfelét.

A rókák ellenfelei viszont a madridi „los kolčoneros” lesznek. Griezmann lehet utolsó szezonját tölti Simeone alatt, és a találkozas az angol bajnokkal változatossá tehetné a Bajnokok Ligája programját.

Leicester-v-Everton

Mivel a Leicester kiejtette a Sevillát, a spanyol focinak vissza kellene vágnia. Képes Ranieri volt csapata egy újabb csodára?

A Bajnokok Ligája a következő szakaszába lép, és Ön is jelen lehet, amikor a legjobb csapatok történelmet írnak. Ne tessék habozni, és élvezze élőben a gólözönt.