Potyogtak a gólok és a rekordok a Bajnokok Ligájában

Olvasási idő: 4 perc

A keddi játéknapon 35 gólt láthattak a nézők, ami 4 gólnál is többet jelent mérkőzésenként. Összesen végül 59 találatnál álltak meg a csapatok, ami a harmadik legtöbb egy játékhetet nézve a BL-történelmében.

A Bajnokok Ligája magyar játékosokat is felvonultató csapata, a Lipcse a PSG otthonában lépett pályára. A vendégeknél Gulácsi Péter csapatkapitányi karszalaggal a vállán állt a kapuban, előtte pedig Wili Orbán is ott volt a védelem. Szoboszlai Dominik a kispadon nézte végig a mérkőzést.

A Párizs gyorsan vezetést szerzett, Mbappé Orbán lábai között rúgta el a labdát egy gyors kontra végén, ami a hálóban kötött ki.

Ez után fordított a szép támadásokat vezetői Leipzig, de jött Messi és két góljával megnyerte a meccset a hazaiaknak. A legvégén Mbappé is lőhetett volna volna egy büntetőgólt, de Gulácsi szemmel védett, a labda alaposan fölé szállt.

psg_messi-MBAPPE

A csoport másik találkozóján a Manchester City magabiztosan győzött. Az angoloknál csereként állt be a saját nevelésű, mindössze 19 éves Cole Palmer, aki két perccel pályára lépése után gólt is lőtt.

A B-jelű négyesben a Porto legyőzte a Milant, a másik meccsen pedig a Liverpool nyert.

A vörösök gyorsan kétgólos előnybe kerültek az Atlético ellen, de a madridiak Griezmann két találatával egyenlíteni tudtak. A francia világbajnok csatár viszont piros lapot kapott, miután csúnyán fejbe rúgta Firminot. A Pool az emberelőnyt kihasználta és győzött, ezzel pedig közel került a továbbjutáshoz, hiszen eddigi mindhárom mérkőzését megnyerte.

A C-csoportban gólgazdag meccseket rendeztek, a Besiktas hazai pályán kapott négyet a Sportingtól, az Ajax pedig hazai közönség előtt, remek hangulatú összecsapáson őrizte meg hibátlan mérlegét. A hollandok 4-0-val küldték haza a Dortmundot.

A rekordokat döntő Sébastien Haller két gólpassza mellett újra gólt lőtt. Ezzel a 2. játékos lett a Bajnokok Ligájában, aki első három találkozóján 6 találatot jegyzett.

A D és az E-csoportok nem hoztak sok izgalmat, magabiztosan nyert az Inter, a Real és a Bayern is. Továbbá a Barcelona is megszerezte első győzelmét az idei kiírásban.

A katalánok gólszerzője Gerard Piqué volt, aki ezzel klubrekordot döntött. A védő 34 évesen és 260 naposan talált be, amivel Sylvinho legidősebb gólszerzői (34 éves és 241 napos) rekordját adta át a múltnak. A bekk e mellett beérte Roberto Carlost, aki 16 góljával a legeredményesebb védő volt a sorozatban. Most már ketten állnak a rangsor élén.

Érdekesség, hogy a Camp Nouban alig 46 ezer néző volt jelen.

barcelona_Pique

Az F-csoportban Cristiano Ronaldo lett ismét a főszereplő.

A Manchester 0-2-es hátrányból fordított az Atalanta ellen, a győztes gólt természetesen a portugál klasszis szerezte. Az United sorozatban 12. hazai meccsén kapott gólt. Ez a leghosszabb széria a klub történetében 1964 óta.

A vörös ördögök vezetik csoportjukat a Young Boyst legyőző Villareal és az olaszok előtt.

További érdekességek és nyereményjátékok a foci világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

A G-jelű négyesben rendezték a forduló egyetlen gól nélküli találkozóját, ahol a Lille és a Sevilla nem bírt egymással.

A Salzburg ellenben legyőzte a Wolfsburgot, így négy pontos előnnyel vezeti a csoportot.

A címvédő Chelsea saját pályáján hozta a kötelezőt és simán legyőzte a Malmöt, a Juventus pedig a Zenit otthonából hozta el a három pontot.

A londoniaknál Andreas Christensen 137. tétmeccsén szerezte meg első gólját. Az olaszok eddig mindhárom meccsüket lehozták kapott gól nélkül, csak úgy, mint a Bayern, és így természetesen vezetik is a csoportjukat. A különbség csupán annyi, hogy a Juve mindössze 5 gólt szerzett, a bajorok viszont már 12-nél járnak.

Folytatás november 2-án és 3-án.

Összeállította: Elek Zoltán