Milyen sport témájú sorozatot nézzünk?

Futball, kosárlabda vagy baseball. Górcső alá veszünk 5 sporttémájú sorozatot a Netflix és a HBO kínálatából. 

Netflix alkotások

Sunderland Til I die

A Sunderland Til I die című sorozatnak a foci a fő témája, amelyet ha magyarra fordítanánk, akkor a „Sunderland életre halálra” cím felelne meg neki legjobban. A két évadból álló sorozat nemcsak a mérkőzések körül forog, hanem a klub működésével, stratégiájával, szervezésével is foglalkozik. A Sunderland mélyrepüléséről szóló futball-dokumentumsorozat messze túlszárnyalja a hasonló témában született alkotásokat. A klub botrányosan gyengén szerepelt a Premier League-ben, melyből 2017/18-as szezonban ki is esett. Volt edzőváltás, csapaton belüli problémák, tulajdonos váltás, a szurkolók lelátói és kocsmai botrányai, nagy győzelmek, de inkább kínos vereségek, tehát minden, ami a futball sava-borsa. Izgalmas történéseknek lehetünk szemtanúi minden egyes rész alkalmával.

Basketball or Nothing

Egy másik dokumentumfilm-sorozat, aminek a kosárlabda a témája. A sorozatban egy középiskolai kosárcsapatot ismerhetünk meg a Navajo nemzeti parkban, ahol a kosárlabda felér egy vallással. A tizenévesek számára olyan helyet kínál, ahol versenyezhetnek, de meg kell küzdeniük a területet sújtó alkohol- és drogproblémákkal is. A helyi csapatoknak egy célja van: megnyerni a bajnokságot, és kivívni Amerika elismerését.

Formula 1: Drive to survive

A dokumentumfilm-sorozatban a világ legnépszerűbb motoros sportjában zajló dramatikus történéseket ismerhetjük meg. A sorozat nagy népszerűségnek örvend, nemcsak a Forma 1 kedvelői körében, így kapásból két évadba is belevághatunk, ha még eddig nem tettük meg. A színfalak mögött és a pályán zajló események garantáltan leszögezik a nézők figyelmét arra a 30-40 percre, amíg egy játékidő tart.

HBO alkotások

Ballers ( Nagypályások)

Egy sorozat nagy adag humorral és Dwayne Johnson főszereplésével. A történet középpontjában egy amerikai foci csapat áll Miamiban. Az egykori híres játékos karrierje leköszöntével menedzsernek áll. A sportban szerzett tapasztalatait, megfigyeléseit és ötleteit más játékosokkal is megosztja. Sok esetben problémákkal találja magát szemben, most azonban egy nagy akadályba ütközik, társai is ellene fordulnak.

Eastbound & Down

Nem mai sorozatról van szó, de érdemes megemlíteni ebben a listában. Adott egy tizenkilenc éves baseball játékos, aki megkapott mindent, amire vágyott. Hírnévre tett szert, jövedelmező reklámszerződéseket kötött, rajongói megszállottan szerették. Ám néhány évvel később az önpusztító életmód és az önelégültség véget vetett az aranyéletnek. Visszaköltözik szülővárosába, tornatanárnak áll, de nem mond le róla, hogy visszatérjen a baseballhoz.


FOTO: medium.com