Két rangadót is láthatunk a BL nyolcaddöntőjében

Olvasási idő: 2 perc

Ma kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításait, ahol fergeteges mérkőzések várnak a szurkolókra. Szoboszlai és Haaland újra találkozik egymással, Messiék a száz százalékos Bayern ellen készülhetnek, de ebben a körben „megismétlődik” a tavalyi döntő is.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A nyolcaddöntőben két rangadót láthatunk majd

A Bajnokok Ligája kieséses szakaszának tizenhat résztvevője között idén hét ország is képviselteti magát. Különösen izgalmas volt a D-csoport, ahol az utolsó pillanatig mind a négy csapat továbbjuthatott volna, ez végül a Tottenhamnek és a tavaly Európa-Ligát nyerő Eintracht Frankfurtnak sikerült. Az UEFA előírásai szerint a nyolcaddöntőben nem játszhat egymással két, azonos országból származó csapat, ill. azon csapatok sem, akik egy csoportban küzdöttek meg a továbbjutásért.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásakor végül a következő párosítások alakultak ki:

RB Leipzig – Manchester City
Club Brugge – Benfica Lisszabon
Liverpool – Real Madrid
AC Milan – Tottenham Hotspur
Eintracht Frankfurt – SSC Napoli
Borussia Dortmund – Chelsea
Inter Milan – Porto
PSG – Bayern München

A legnagyobb figyelem egyértelműen a Liverpool – Real Madrid és a PSG – Bayern összecsapásokra fog hárulni. A 2021/2022-es kiírás döntőjében egy góllal bizonyult jobbnak a spanyol csapat, így 14. alkalommal hódították el a BL serleget. Bár a Bajnokok Ligája történetében először végzett két csapat azonos pontszámmal, rúgott és kapott góllal egy csoportban, ebből a PSG jött ki rosszabbul, mivel a második helyen zárták a csoportot. A Bayern hibátlan teljesítménnyel jutott tovább a halálcsoportnak tekintett C-csoportból, mégis az egyik legerősebb ellenfelet kapta. Számunkra az RB Lipcse – Manchester City meccsek is vonzóak lesznek, Szoboszlai Dominik régi cimborájával, a félelmetes formában játszó Erling Haalanddal találkozik majd, akit Willy Orbánnak kell majd semlegesítenie.

A nyolcaddöntőket februárban és márciusban rendezik majd. Az elkövetkező napokban és hetekben azon leszünk, hogy minél több utazási és belépőjegyes ajánlattal jelentkezzünk nektek. Ezeket az ajánlatokat ITT találjátok majd.