Jó hírek Angliából: a szurkolók visszatérésének a lelátókra konkrét dátuma van

A következő bejegyzés elolvasása 4 percet vesz igénybe.

Május második felében elméletileg akár 10 000 szurkoló térhet vissza a stadionokba. Legalábbis így hangzanak Nagy-Britannia merész tervei. Boris Johnson brit miniszterelnök bemutatta a korlátozások feloldásának tervét, mely fokozatosan, négy szakaszban fog bekövetkezni.

A hivatásos profi sportolók után hamarosan a hobbi sportolók is visszatérhetnek kedvenc tevékenységükhöz. Március 29-től minden szabadtéri sportpályát megnyithatnak a futballisták, teniszezők vagy golfozók számára. Ahoz, hogy ezt a tervet megvalósítsák szükséges a lakosság védetsége amit a gyors és gördülékeny oltásnak köszönhetnek. A fitneszközpontok, az úszómedencék és a különféle egyéb fedett szabadidős létesítmények várhatóan április közepén nyílnak meg.

A szurkolók visszatérése a lelátókra

Most pedig vissza a focihoz. A britek kísérleti rendezvények sorozatát akarják elindítani, és a kormánnyal szoros együttműködésben legalább néhány rajongót szeretnének a stadionokba engedni.

Ez többek közt az Angol Ligakupa (Carabao Kupa) döntőjére érvényes, amelyre április 25-én kerül sor a Wembley-ben. Ha ezek a rendezvények jól alakulnak, akkor van esély arra, hogy 10 000 nézőt engedjenek be a stadionokba, illetve a stadionok teljes kapacitásának 25% -a, legyen megnyitva a szurkolók számára. A terv szerint azonban erre csak május 17-e után kerület sor.

Tekintettel arra, hogy az FA-kupa döntője május 15-e van betervezve, nagy valószínűséggel zárt kapuk mögött, vagy minimális nézőszámmal játsszák le. Jó hír azonban, hogy a terv szerint amit kidolgoztak, a Premier League utolsó fordulóját (május 23.) már a lelátókról élvezhetik a szurkolók. Szintén pozitív információnak számít, hogy a Premier League vezetősége ehatározta, hogy a következő szezont 2021/2022 már maximális stadion kapacitás mellett fogják elkezdeni.

TIPPÜNK: Ne hagyja ki újdonságainkat FAN shoppunkban

Szerezzen örömöt a Premier League ajándéktárgyaival már 0,99 €-tól

Remény, hogy normális Európa-bajnokságot láthatunk

Úgy tűnik, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság egészen normális lesz. Június 11.-én kezdődik és pontosan 1 hónapig fog tartani. Johnson szerint a „normális élet” június 21-től térhet vissza az országba. Akkor kéne végetérni a korlátozások feloldásának 4.-ik fázisa.

A londoni Wembley hét mérkőzést rendez. Három csoportmérkőzést, egy nyolcaddöntőt és a komlett utolsó szakasz beleértve az elődöntőt. Ehhez hozzá kell adni négy mérkőzést a skóciai Glasgow-ban, amely szintén az Egyesült Királyság része.

Tehát alapvetően a csoportmérkőzések harmadik fordulóját követően amit június 22.-én játszanak, elméletileg a Wembleyben és Glasgow-ban már teltházas meccseket láthatunk.

Mi a helyzet a többi sportággal?

Wimbledon volt az egyetlen Grand Slam-torna, amelyet tavaly lemondtak a vírus helyzet miatt. Ebben az évben június 28.-ra van betervezve és a szervezők készen állnak a teljes kapacitású, csökkentett kapacitású változatra, de arra is, hogy nézők nélkül játsszanák le a meccseket. Hozzáteszem, mindenki reméli, hogy a leghíresebb füves tenisz torna maximáis biztonság mellett szurkolókkal lesz lejátszva.

Nyári terminusa van az egyik legnézettebb eseménynek is. A Forma-1 verseny amit Silverstone-ban rendeznek július 18.-ra van betervezve. Az, hogy hány motorsport rajongó fog átmenni a forgókapukon, továbbra is rejtély. Valószínűleg nem lesz annyi syurkoló, mint 2019-ben, amikor több mint 350 000 néző látogatott ki a versenyre.

Lényegesen jobbak a kilátások a rögbi liga világbajnokságának szervezői számára, amelyet októberben és novemberben szerveznek Angliában. Minden jel arra mutat, hogy a szurkolók egyértelmű része lesznek a tornának.

Végül egy kis ízelítő a box világából. 2021-ben két olyan ökölvívó találkozik a ringben, akikre Anglia sokáig várt. Az Anthony Joshua vs. Tyson Fury párbajt már most a század boxmérkőzésének nevezik. A titánok nyári összecsapását egy téli visszavágó követi. A dátumokat, helyszíneket és a szabad belépöjegyek számát az elkövetkező hónapokban fogják megerősíteni. Előzetes információk szerint mindkét box meccset a Wembley-ben szeretnék megszervezni.