Foci hétvége Olaszországban, avagy három mérkőzés két nap alatt!

Richard Hanzlík cikke a TakUrcitee.sk oldalon.

Emlékeznek még a ’90 -es évekre? Amikor az egész világ az olasz Serie A körül forgott, és a világ legjobb játékosai olyan csapatoknál játszottak, mint az Inter, AC Milan, Juventus vagy AS Roma? Alvaro Recoba, Ivan Zamorano, Roberto Baggio, Gabriel Batistuta Batigol, Alesandro Del Piero … Ki tudná elfelejteni az új évezred kezdetét és a hallhatatlan kiálltást – Batistuta, Delvecchio, Totti, gól. Mint derült égből a villámcsapás.

Az idők változnak, a labdarúgás térképe átrendeződött, viszont a Serie A olyan, mint Monica Bellucci. Még mindig képes magával ragadni. A sikerszelleme  a levegőben lebeg a stadionokban, éppúgy, mint az egész országban. A szurkolók még mindig éppúgy szeretik a focit, és arra várnak, mikor kerül sor az ő csapataikra.

Kétségtelenül a Juventus uralja az egész országot, de a jelentős ázsiai beruházásoknak köszönhetően, amelyik a divat városába irányulnak, nem engedheti el magát. A milánói kluboknak a poklokon kellett keresztülmenniük,hogy később újra megízlelhessék a sikert. Nápoly hosszú ideje az elsők között van, a két római klub pedig  meglehetősen sikeres szezont tudhat magáénak.

Ráadásul még mindig léteznek olyan ambiciózus csapatok, mint a Fiorentina a hihetetlen Bernardeschivel. A Serie A lassan visszatér a csúcsra, amiről Ön is meggyőződhet egyenesen három mérkőzés során két nap alatt. Őrületes.

Több mint 100 ügyfél az őszi hármas mérkőzésen

Bizonyítékként szolgálhat az a 10 gól, amelyet a hármas mérkőzés résztvevői élhettek át. Elsőként Nápoly csapata szerzett három pontot az Udinese-nél a 2:1-es győzelme után, majd Atalanta tanította móresre az AS Roma-t ugyanolyan eredménnyel. Az est fénypontja pedig a két milánói klub döntetlen játéka volt. Szép kis vitatéma a kollégákkal, nem igaz?

A februári utat megkezdve, kora reggel megérkezünk Bergamóba, ahol a helyi csapat a táblázat fantasztikus hatodik helyén szerepel. Biztosan győztesként kerül ki a Crotone elleni mérkőzésből. Ha képesek voltak otthon megverni az AS Rómát, ez a klubocska sem jelenthet akadályt számukra. És ez csak  a kezdet hölgyeim és uraim! A mérkőzés előtt és után még elég idejük lesz megismerni a helyi bárokat. De csak mértékkel tessék fogyasztani, mivel a meccs után közvetlenül Bolognába vesszük az irányt, és a szállodában gyűjtünk csak erőt.

atalanta-stadion

Az ebéd menüje nem spagetti lesz helyi öntettel,  hanem a híres Inter Milan. Őszintén szólva, ez a két kedvenc olasz klubom.  Ezek mellett  pedig az UC Sampdoria. A kezdőrúgás fél egykor mindig különleges, bár a játékosoknak nem tetszik, mert teljesen elrontja az egész edzéstervüket.

Ennek ellénére az Inter majd megtesz minden tőle telhetőt, és lesz még egy esélye bizonyítani, hogy  nemcsak drága és nehezen kombinálható másodosztályú játékosai vannak. Ladislav Krejci az otthoniak mezében szintén gyakorolhat a szélső hátvédekkel. Sőt, akárhol megjelenik egy olasz óriás, a hihetetlen hangulat garantált.  Donadoni csapata a pontokat nem engedi egy könnyen. Már ha nem zavarja meg a csapatot egy gyors gól, amelyre az Inter úgysem képes.

fiorentina

A meccs után gyorsan beugrunk a buszba, és Milánó felé vesszük az irányt. Egy csésze kávé, finom ételek, fényképek, szurkolói boltok, este pedig a hétvége fénypontja. Milano csapata kénytelen lessz megvédeni a táblázatban lévő pozícióját Fiorentinával szemben, és ezzel együtt megmutatni, hogy ez a szezon valóban a jobbak közé tartozik, ahogy azt sokan állítják. A nyelv miatt ne aggódjón, minden olasz mutogatással is képes érthetően kommunikálni.

AC Milano futbalove zajazdy

Még nem döntötték el, hogy mit fognak csinálni február harmadik hétvégéjén? Aki ilyen lehetőséget elszalaszt, ne csodálkozzon, ha a Jézuska nem hozza el neki az új FIFÁ-t karácsonyra.

Itt az idő, irány Olaszország. Foci, foci!