EB néhány nagyágyú nélkül, a legtöbb játékos a Premier League-ből érkezik

Olvasási idő 3 perc

Különböző indokok miatt, de főként egészségügyi okokból, több nagynevű játékos nem lesz ott a krémek kréme között az idei Eb-n.

Marc-André Ter Stegen nélkül fog bemutatkozni a német válogatott az idei európai futball fesztiválon. Az FC Barcelona kapusának térdproblémája van, és az idényközi szünetben műtéten esik át. Őszintén bevalljuk, nem is baj, hogy hiányozni fog a német kapuból. Csak annyit mondunk: Hajrá magyarok!

ter stegen

Az FC Valencia szolgálatában álló holland kapus, Jasper Cillessen koronavírus-fertőzés miatt veszítette el a részvételi jogát az Európa-bajnokságon.

Nick Pop, angol válogatott labdarúgó és a Chelsea kapusa, térdműtét miatt nem szerepelhet hazája színeiben.

A védők közül Sergio Ramos hiánya okozza a legnagyobb meglepetést. A harmincöt éves Real Madrid játékos nem fért be Luis Enrique edző keretébe. Maga mögött tudhat 178 mérkőzést a spanyol válogatottban, ami európai rekord.

Hollandiában Virgil van Dijk lesz nehezen pótolható. Az Everton elleni októberi derbin a 27 éves FC Liverpool játékosnak megsérült a jobb térdszalagja, megműtötték és azóta tart a felépülése. „Úgy érzem, hogy helyes döntés, ha nem megyek el az EB-re, és a rehabilitáció utolsó szakaszát nyáron fejezem be” – nyilatkozta Van Dijk a klub hivatalos honlapján.

virgil_van_dijk_liverpool

Trent Alexander-Arnold akkor veszítette el esélyét az Eb részvételre, amikor combsérülést szenvedett az Ausztria elleni barátságos párharcban. Anglia-Ausztria (1: 0).

A magyar válogatottnak Szoboszlai Dominik nélkül kell boldogulnia a részben hazai rendezésű EB-n. Még csak 20 éves, de jelenleg ő a legnagyobb sztár a magyar futballban. A télen Salzburgból Lipcsébe átigazolt játékos hosszú ideje gyengélkedik.

A támadó nagyágyuk között nem fogjuk látni Zlatan Ibrahimovičot sem. Ennek oka a bal térdének sérülése.

zlatan_ibrahimovic_sved

A lengyel válogatott is elvesztette értékes középső támadóját, Krzysztof Piateket. A Hertha Berlinben játszó Piatek eltörte a bokáját, ezért marad ki az lengyel keretből.

A Manchester United szélsője, Mason Greenwood önként távozott az angol válogatott táborából. Ennek oka egy tartós sérülés, ami miatt még a 21 év alatti kontinentális bajnokság kiesési küzdelmeiben sem szerepelt.

Arjen Robben sem illett bele a 26 tagú holland válogatott keretbe, így most nem sikerül 100-ra kerekítenie a rajtainak számát, és ki tudja, hogy erre sor kerül-e majd katari világbajnokság selejtezőjében. A válogatottban 96 mérkőzést játszott, és összesen 37 gólt szerzett.

További érdekességek és nyereményjátékok a foci világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

arjen_robben

Az Európa-bajnokságon a legtöbb játékos az angol Premier League-ből kerül ki, egészen pontosan 118 játékosról van szó. A német Bundesliga 90 játékossal, az olasz Serie A 70 játékossal, a spanyol La Liga 39 játékossal, orosz PL 32 játékossal vesz részt az idei Eb-n. A francia Ligue1-ből 29, az ukrán PL-ből 19, török ​​Super Lig-ből 18 és magyar OTP Bank Ligából 17 játékos indul az Európa-bajnokságon.

FOCIS SZURKOLÓI TERMÉKEK ÉS AJÁNDÉKTÁRGYAK