Bombaerős kerettel érkeznek az angolok Budapestre

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: Elek Zoltán

A Nemzetek Ligája 2022/2023-as szezonjának első fordulójában Anglia látogat Budapestre és mérkőzik meg az A divízióba feljutott magyar válogatottal. A június 4-i meccsen azonban a Puskás Arénában nem lehetnek majd nézők.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg a futball világából.
Facebook és Instagram

Komoly erőfelmérőként tekintenek a „halálcsoportra”

A tavaly decemberben megtartott sorsolást az angol válogatott a harmadik kalapból várta, így borítékolható volt, hogy erős csoportba kerül majd Gareth Southgate csapata. Végül az erősorrendben előttük álló nemzetek közül Olaszországot és Németországot kapták, míg negyedikként Magyarországot sorsolták melléjük.

„Az első benyomásom, hogy jó mérkőzések várnak ránk. Tudtuk, hogy kiemelkedő tudású ellenfeleket kapunk majd, de a világbajnokság évében ez számunkra egy jó lehetőség. Nehéz éven vagyunk túl, az ilyen mérkőzések pedig ezen időszak után is segítenek abban, hogy még tovább tudjunk fejlődni és tovább tanuljunk, felkészüljünk az előttünk álló kihívásokra” – nyilatkozta akkor a katari világbajnokságra előre tekintve Southgate.

Az angol szakember még decemberben így nyilatkozott Marco Rossi válogatottjáról: „Tavaly a Wembleyben játszott 1:1-es döntetlen alkalmával láthattuk azt a magyar válogatottat, amely az elmúlt években jó eredményeket ért el. Magyarország két szintet lépett a Nemzetek Ligája elindulása óta, vagyis sikeres időszakot élnek meg, évek óta hozzák a kiugró eredményeket.”

forrás: mlsz.hu

A jó teljesítmény előzetes világbajnoki kerettagságot is jelenthet

Az angoloknál a Burnley-vel kieső Nick Pope, az Evertonnal éppen bennmaradó Jordan Pickford és az Arsenal kapusa, Aaron Ramsdale szerepel a névsorban. A védelemben ott lesz majd a világ talán jelenlegi legjobb formában lévő jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold, az olasz bajnoki címet szerző Milan alapembere Fikayo Tomori, az angol bajnok Manchester City két játékosa, Kyle Walker és John Stones, a Chelseaből Reece James, vagy az újoncként behívott James Justin, aki remek formában zárta a szezont a Leicester Citynél. A középpálya közepén az Dortmund szupertehetsége Jude Bellingham, a Chelseaben a szezont 13 góllal és 16 gólpasszal záró Mason Mount, vagy a West Ham motorja Declan Rice játszhat. A támadósort pedig nem kisebb nevek alkothatják a magyarok ellen, mint a Romával Európa Konferencialigát nyerő Tammy Abraham, a Manchester City két fenegyereke, Phil Foden és Jack Grealish kiegészülve Raheem Sterliggel, vagy a Wayne Rooney rekordját ostromló Harry Kane. A Tottenham csatára 49 gólos az angol válogatottban, így már csak négy találat választja el, hogy utolérje a csúcstartó Rooneyt. A 28 éves befejezőcsatár ráadásul a rossz szezonkezdet után alaposan formába lendült, utolsó három bajnokiján 4 gólt szerzett és egy gólpasszt is kiosztott.

forrás: mlsz.hu

Vásárolj magyar ajándéktárgyakat Fanshopunkban! Használd a Magyar20 kedvezménykódot 20% kedvezményért. Az ajánlat június 11-ig érvényes.

Az örökmérleg az angolok felé billen

A két csapat egymás elleni mérlege természetesen az angoloknak kedvez. 5 magyar siker és 3 döntetlen mellett 16-szor győzött Anglia, a legutóbbi 2021. októberében játszott londoni vb-selejtező viszont kellemes emlék a számunkra, hiszen az 1:1-es döntetlennel végződött. Ez előtt korábban, csak az 1953-as 6:3-as sikernél fordult elő, hogy Magyarország nem szenvedett vereséget az angol válogatott vendégeként. 

Ahogy megszokhattuk, Marco Rossi reálisan látva csapata helyzetét, de elszántan tekintett előre: „Ha sikeresek akarunk lenni, el kell felejtenünk az angolok és németek elleni tavalyi meccseinket. Tudjuk, hogy egy kis csapat tízből egyszer tud kiemelkedő eredmény elérni az erősebb riválisa ellen. Most újra nulláról indulunk, fel kell építeni a játékunkat és még nagyobb erővel és elszántsággal kell dolgoznunk. A végeredményt apró tényezők befolyásolják. Azon leszünk, hogy ezek minél kevésbé segítség az ellenfeleinket és amennyire tudjuk, megnehezítsük a dolgukat.”

forrás: mlsz.hu

 

Ha szeretnél a Puskás Arénában szurkolni válogatottunknak, váltsd meg a jegyed a Magyarország – Németország mérkőzésre.

Ha pedig a következő szezonban tervezel utazni, esetleg szeretnél valakit meglepni, ajánljuk egyedi utalványunkat focirajongóknak!

FociTour – szeretem a focit