Bajnokok Ligája döntő: a City először nyer, vagy az Inter meglepetést okoz?

Olvasási idő: 4 perc

A legrangosabb európai kupasorozat idei döntőjében a Manchester City és az Inter találkozik egymással a törökországi Isztambulban. Egy futballszurkoló sem kételkedik abban, hogy az angol együttes a favorit a hőn áhított trófeáért folytatott küzdelemben. A döntő azonban egy sajátos mérkőzés, ahol nem mindig érvényesül a papírforma.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A Cityzens dominált az egyenes kieséses szakaszban

A Manchester City ebben a szezonban egy hengerre emlékeztet, akár angol földön, akár a Bajnokok Ligájában. Pep Guardiola játékosai magas színvonalú, fantasztikus futballt játszanak, széles kerettel rendelkeznek, amelyben olyan szupersztárok játszanak, mint Erling Haaland, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Jack Grealish és Phil Foden. Az égszínkékeknek szinte nincs gyenge pontjuk, amit a BL egyenes kieséses szakaszában teljesen meg is mutattak, egymás után múlták felül az RB Leipziget (1:1, 7:0), a Bayern Münchent (3:0, 1:1). ) és a Real Madridot (1:1, 4:0). A bajorok és a címvédő Királyi Gárda felett aratott szuverén győzelmek alapján kijelenthető, hogy idén óriási esélyesként futnak neki a döntőnek.

Nem titok, hogy a City meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját. 2021-ben igazán közel voltak hozzá, de a portói fináléban elbuktak a rivális Chelsea ellen, mivel Kai Havertz góljára nem tudtak válaszolni. Ez a trófea továbbra is hiányzik a milliárdos klub sikerlistájáról, a futballtársadalom pedig valószínűleg egyetért abban, hogy az ideinél ideálisabb lehetőségük nem lesz a győzelemre.

forrás: mancity.com

Az olasz klubok soha nem adják fel

Ellenfelük az olaszok képviselője, az Inter lesz. A csoportkör kezdetekor még talán a legoptimistább szurkolóik sem számítottak arra, hogy a fekete-kékek bejutnak az BL döntőjébe, de Simone Inzaghi edző csapata megérdemelten, bár időnként komoly küzdelmek árán húzta be a továbbjutást. A nyolcaddöntőben az Inter kiejtette az FC Portót (1:0, 0:0), majd a negyeddöntőben a Benficát (2:0, 3:3), végül pedig a kibékíthetetlen városi rivális AC Milan sem tudta őket megállítani (2:0, 1:0).

A Lautaro Martinez, Romelu Lukaku, Edin Džeko által fémjelzett csapatnak megvan a maga kvalitása, és nem utolsósorban hatalmas tapasztalatokkal bővelkedik. A keret legtöbb játékosa már túl van jópár nehéz európai mérkőzésen, de mindegyikük elsajátította a milánói mentalitást, hogy bármelyik ellenfelüket meg tudják verni. S hogy végül ki emelheti magasba a trófeát, azt megtudjuk június 10-én (szombaton).

Kiegyensúlyozott statisztika a múltból

A történelem során eddig kétszer találkozott egymással a két csapat, 2010-ben és 2011-ben is csupán felkészülési mérkőzéseket játszottak. Előbb 3:0-s osztálykülönbséggel nyert az Inter, egy évre rá viszont a Manchester City nyert ugyanilyen eredménnyel. A 2022/2023-as szezont tekintve az angolok dupláztak (Premier League, FA-kupa), az Inter pedig a bronzérem mellé megnyerte a Coppa Italia-t.

Az biztos, hogy óriási kihívás előtt állnak az olaszok, ugyanis eddig kevés együttesnek sikerült megállítani a Manchester Cityt. Több ezer olasz Tifosi megy Isztambulba, akiknek nincs kétségük afelől, hogy kedvenceik diadalmaskodnak. Nagy-Britanniából is rengeteg szurkoló várható, hiszen a manchesteriek amellett, hogy első alkalommal lehetnek végső győztesek, siker esetén tripláznak is.

AJÁNDÉKOZZON SZERETTEINEK FOCITOUR AJÁNDÉKUTALVÁNYT