A libabőr garantált. Foci indulók, amiket mindenki ismer

Bekövetkezett a legrosszabb rémálmunk. Foci nélküli napok, hetek, hónapok. Annyira azonban nem lehet rossz a helyzet, hogy a hangulatunkon mégha csak néhány perc erejéig is, de ne tudjanak javítani a világ legismertebb foci indulói. 

1. You Will Never Walk Alone

A Liverpool, Celtic, Dortmund és a Feyenoord szurkolók is ezzel a himnusszal éltetik csapatukat, de mégis mindenki a Vörösökre asszociál, ha meghallja az ismert dallamot. Tudta-e, hogy magyar vonatkozása is van a híres indulónak? A dal Molnár Ferenctől eredeztethető, aki 1909-ben írta a Vígszínház szerzőjeként a Liliomot. A darab bár óriásit bukott a bemutatón, később alapul szolgált a Richard Rodgers és Oscar Hammerstein Carousel című musical feldolgozásának. Ebben a musicalben szerepel a You’ll Never Walk Alone című sláger. A dalt később Elvis Presley, Frank Sinatra és a Pink Floyd is feldolgozta, a világhírt azonban a liverpooli Gerry & The Pacemakers változata hozta meg a dalnak. Érdekesség még, hogy a hillsborough-i katasztrófa után az AC Milan ezt a dalt énekelte a Real Madrid elleni meccsen a 96 áldozat tiszteletére.

2. I am forever blowing bubbles

Kezeket fel, aki még nem látta a Huligánok (2005) című filmet! És most az is emelje a magasba a kezét, aki előtte ismerte a West Ham United indulóját! Ahhoz képest, hogy nem egy széles körben ismert focicsapatról van szó, a himnuszuk nagyon is fülbemászó. Nem úgy tűnik az első hallásra, mintha egy kocsmai dal lenne, ugye? Pedig valaha Billy J. „Buborék” Murray egykori játékos énekelte a csapat győzelmei után. A himnuszra utalva a szurkolók szappanbuborékokkal szokták elárasztani a pályát.

3. God save the Queen

Nem számít, hogy az angolok milyen bajnokságon szerepelnek, az garantált, hogy felcsendül az „Isten mentse a királynőt” dal közvetlenül a kezdőrúgás előtt. A brit Nemzetközösség összes szurkolójának torkából olyan ez, mint a lélekbalzsam. 

4. ​Il Canto degli Italiani

Mikor még a vörös versenyautók uralták a Forma 1-et, azokból az időkből emlékezhetnek a himnuszra. Nem kell, hogy az ember minden szót értsen, de az olasz himnuszból egyértelmű, hogy az olaszok mennyire képesek harcolni az országukért.

5. San Lorenzo – „Despacito”

Dél-Amerikának meg van a maga vonzereje. Nem ez a hivatalos himnusza San Lorenzonak, de a szurkolókat mindenesetre ez nem zavarja.

6. Hala Madrid

Madridban komolyra vették a figurát a himnusz születésekor, amikor azt Placido Domingo elénekelte. 2014-ben bár a klub új himnuszt adott ki, Hala Madrid y nada mas, de az előbb említett klasszikusnak még mindig nagy az ereje. Hatalmas, ragyogó, pont mint a Real Madrid. 

Ráadás – Andrea Bocelli & Leicester

Mikor a Leicester aranyérmet nyert, Andrea Bocelli felhívta honfitársát Claudio Ranieri edzőt, és felajánlotta neki a fellépését a bajnokavatón. A dal, amit énekelt a Nessun Dorma. Bocelli nagy focirajongó, noha élete tragédiájának a foci az írója. 12 évesen fejen találta egy labda, ennek következtében agyvérzést kapott, majd elveszítette látását.