A Jacksonville Jaguars „otthon” van Európában. Egyetlen másik NFL klub sem játszott itt többet

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: Jakub Vaverka

Az amerikai NFL idén újra Európába látogat nemzetközi mérkőzések keretében. Az pedig már hagyományként kezelendő, hogy a floridai Jacksonville Jaguars is részese az öreg kontinensre érkező csapatoknak.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A Jacksonville Jaguars idén több, mint 90 ezres közönség előtt lép majd pályára a londoni Wembleyben az NFL International Series keretében. A floridai klub ellenfele az NFL 2015-ös bajnoka, a Denver Broncos lesz, egy olyan csapatról van szó, amely rengeteg szurkolót szerzett magának, főleg az elmúlt szezonokban.

Érdekes módon egyetlen más NFL klub sem járt annyiszor Európában, mint az 1993-ben alapított Jacksonville. Az idei lesz a Jaguars kilencedik mérkőzése Európában, utoljára tavaly voltak Londonban, akkor sikerült legyőzniük a Miami Dolphins csapatát egy utolsó másodpercben szerzett mezőnygólnak köszönhetően. Ez a pillanat valószínűleg örökre megmarad azokban a szerencsés rajongókban, akik a helyszínen követték az eseményt.

Forrás: bigcatcountry.com

👉 A Jacksonville és Denver közötti összecsapást élőben nézheti velünk londoni NFL utazásunk során. Kínálatunkban már csak az utolsó szabad helyek kaphatók!

Doug Pederson, a Jaguars vezetőedzője elmondta, hogy ő és játékosai is nagyon várják már az európai utat. Bár a végső sikert illetően nem tartoznak a favoritok közé, de tudják, hogyan kell showműsort csinálni. Az európai szurkolók számára gyakorlatilag ők a hazaiak, hiszen kilencszer játszani Londonban olyan elismerés, amelyet valószínűleg soha senki nem fog felülmúlni az NFL-ből.

Tudtad, hogy:

  • Az első londoni NFL mérkőzést 2007-ben rendezték a New York Giants és a Miami Dolphins között.
  • A Jacksonville először 2013-ban mutatkozott be az öreg kontinensen, amikor a Pittsburgh Steelers ellen lépett pályára.
  • Ebben a naptári évben öt alkalommal lesz NFL mérkőzés Észak-Amerikán kívül (háromszor Angliában, egyszer Németországban és egyszer Mexikóban).

2014-ben a Jaguars a Dallas Cowboys ellen lépett pályára, utánuk sorban a Buffalo Bills, az Indianapolis Colts, a Baltimore Ravens, a Philadelphia Eagles, a Houston Texans és a már említett Miami Dolphins következtek. Ha ebben az ütemben folytatják, a Jacksonville akár az összes Déli divízióban szereplő NFL klubbal is összecsaphat Európában. Ők természetesen örömmel fogadják ezt a népszerűségi formát, hiszen azon fiatalabb csapatok közé tartoznak, akik olyan hagyományos márkák között törnek fel, mint a Giants, Patriots, Bears vagy a Packers.

Marketing szempontból egyértelműen kijelenthető, hogy ezek a nemzetközi mérkőzések rendkívül fontosak a liga és az együttesek számára egyaránt. Főleg, ha az Egyesült Államokon kívüli rajongótáborokról van szó.

🏒🏀 Szereted esetleg követed az NHL-t vagy az NBA-t is? Ha igen, akkor kövesd figyelemmel weboldalunkat, ahol rövidesen népszerű tengerentúli túrákkal készülünk Nektek!