A hónap utazása: Le Classique rangadó Párizsban. A tüzes hangulat garantált.

Olvasási idő 2 perc

A Le Classique a spanyol El Clásico francia megfelelője. Ez nemcsak Franciaországban, de a világon is az egyik legélesebb rivalizálást jelenti. A kivételes hangulat és a Mbappé – Messi – Neymar trió pedig figyelemfelkeltő lesz az biztos. A Marseille a Bajnokok Ligájába való bejutásért, a PSG pedig a francia bajnoki cím megszerzéséért küzd. A szétesőben lévő PSG hogy teljesít majd a hazai nézőközönség előtt?

A mérkőzés időpontja: 2022. április 17.
A mérkőzés helyszíne: Parc des Princes, Párizs

Tudta, hogy?

  • A PSG és Marseille rivalizálása ellenére a Saint-Étienne-nek van a legtöbb hazai címe (10), míg a Marseille-nek a legtöbb „ezüstérme” (12), azaz a legtöbbször lett második a francia bajnokságban.
  • A Marseille az első és eddig az egyetlen francia klub, amelyiknek sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját (1993, 1-0 az AC Milan ellen) olyan játékosokkal, mint Didier Deschamps, Marce Desailly, Rudi Völler és az ikonikus kapus, Fabien Barthez.
  • A Paris St. A Germain a második legfiatalabb klub (1970) a Ligue 1-ben a Troyes AC után, és egyben a legsikeresebb francia klub, több mint 40 címmel az összes fociversenyt illetően.

A felvillanyozó hangulatot, a dobpergést és az egész testet átjáró libabőrt garantálják a Le Classique szurkolók. Ízelítő a PSG szurkolótáborából:

 

Az aktuális utazási és stadion látogatási feltételeket ITT találja.

Jobb egyszer látni, mint százszor hallani 

Októbertől egy új sorozatot indítottunk útjára, melynek a témája és címe: „A hónap utazása”

A Facebook, Instagram oldalainkon és a blogon megmutatjuk Önnek, hogyan néz ki egy buszos vagy repülős utazás a FociTour.hu-val.

A stadion egy egykori park területén található, amelyet a királyi család használt a francia forradalom előtt. Ennek megfelelően a „Hercegek parkja” nevet kapta. Ez az 5. legnagyobb futballstadion Franciaországban, 48 583 néző befogadására alkalmas.

psg parc des princes

Szeretne egy hasonló utazáson részt venni? Válogasson kínálatunkból, és ajándékozza meg magát egy életreszóló sportélménnyel!

AJÁNLJUK:
La Liga: FC Barcelona – Mallorca (repülővel)
Premier League: Chelsea – West Ham (repülővel)

AZ ÖSSZES UTAZÁSI AJÁNLATUNKAT ITT TALÁLJA