6 labdarúgó, aki diplomát szerzett

Noha a hivatásos sportolók általában nem folytatnak egyetemi tanulmányokat – mivel minden szabad idejüket a sportnak áldozzák  – vannak kivételek. Ezek a labdarúgók az élő bizonyítékai annak, hogy lehet egyszerre sikereket elérni a pályán és az egyetemen.

Frank Lampard- a géniusz

Nemcsak a sport világában tartozik az okos emberek közé, hanem a 2009-es Mensa IQ-teszten is bizonyította, hogy intelligens, és olyan személyiségek között említhetjük őt, mint Bill Gates vagy Albert Einstein.  Frank Lampard több mint 150 pontot ért el a teszten- összehasonlításként csak tíz ponttal kevesebb, mint a korábban említett Einstein vagy Bill Gates,

„ Lampard az egyik legmagasabb eredményt érte el, amelyet ezen a teszten szerezni lehet, “ – mondta Bryan English, a Chelsea doktora az egykori angol középpályásról. Az intelligenciateszten kívül sokan nem tudják, hogy Frank Lampard több gyermekkönyvet is írt.

Lampard egyetemi végzettséggel is rendelkezik, latinul tanult.

frank lampard chelsea

FOTO: Instagram/Frank Lampard

Juan Mata – újságírás

A Manchester United játékosa, Juan Mata újságírást tanult a madridi Politecnica egyetemen. Míg a Chelseanél játszott, a sporttudomány, a testnevelés és a marketing tudományának szentelte idejét levelezős tagozatos hallgatóként. Mata a gyakorlatban is hasznosítja a tanultakat – saját blogot üzemeltet.

„ Nem gondolom, hogy a labdarúgás és a tanulás kizárják egymást. A saját karrieremre összpontosítok, de más dolgok is érdekelnek – például a tanulás, “  – magyarázta a spanyol középpályás a The Independent-nek.

juan mata manchester united

FOTO: screen/juanmata8.com

Glen Johnson – matematika

A 35 éves Glen Johnson a matematikára volt rákattanva az egyetemen. Az Open University-n szerzett diplomát, és a rendelkezésre álló források szerint napi két órát szentelt a tanulásnak a diploma megszerzése előtt. Gyerekkora óta elkötelezett a matematika és a matematikai egyenletek megoldása mellett. Mint elmondta, imádja az egyenleteket, és kedveli az olyan feladatokat, minthogy mennyit fogyaszt egy repülőgép.

„ Bár jó voltam matekból, csak a futballra tudtam gondolni. A tanárok azt mondták, hogy ezt nem fogom tudni véghezvinni. De én azt mondtam, bebizonyítom nekik, hogy mégis. “– mondta Johnson, és a diploma megszerzése után a trigonometria szakértője.

glen johnson

FOTO: egi.co.uk

Giorgio Chiellini – menedzsment

A Juventus játékosa a Torinói Egyetem menedzsment és gazdálkodás szakán vehette át diplomáját 2017-ben, amire cum laude értékelést kapott. Munkáját a következő címen írta: „ A Juventus üzleti modellje nemzetközi összefüggésben „. A torinói futball klub nyilvánosan is gratulált játékosának a Juventus honlapján.

giorgio chiellini juventus turin

FOTO: trivela.com.br

Andrey Arshavin – divattervező

Az Arsenal orosz szélsője Szentpéterváron járt egyetemre, divattervezésből diplomázott. Munkája részeként a sportruházatra összpontosított. A pulse.com szerint nagyon népszerű a focista stílusa Oroszországban.

„ Tizenhét éves koromban döntöttem el, hogy melyik egyetemre fogok járni. A barátokkal technológiára és a tervezésre is jelentkeztünk, mert nagyon sok lány volt, és nem kellett túl sokat tanulni. „ Nyilatkozza a Dailymail. Az orosz diáknak a sok távolmaradás miatt szakot kellett váltania, így került a divattervezéshez.

andrej arsavin navrhar

FOTO: sportskeeda.com

Gerard Pique – egyetemi hallgtó

Az FC Barcelona védője is beült az iskolapadba, mégpedig a Harvard egyetemen, ahol szórakoztatás, sport és média üzleti szakirányon képzi magát. A harmincéves védő egyszer a klub elnöke szeretne lenni. 

Annak ellenére, hogy diák, már tartott egy videós előadást, amelyben bemutatta a Barcelona fociklubot, annak identitását, struktúráját és a La Masia ifjúsági akadémiát harvardi kollégáinak.

gerard pique barcelona

FOTO: elnacional.cat