5 ok, amiért Liverpool ideális választás ebben a szezonban

Ikon. Legenda. Az észak-nyugati angliai csapat éveken keresztül diktálta az iramot, majd elindul lefelé a lejtőn. Most azonban Klopp irányítása alatt újra sikereket él meg, és játéka a szurkolók számára is élményszámba megy.

1. Csillagok, csillagok

Jürgen Kloppnak megszavazta a bizalmat a vezetőség, hogy a saját elképzelései alapján alakítsa ki a csapatösszetételt. Az elmúlt két évben nem kevés pénzt ölt a Liverpoolba, amely az átigazolási piac aktív szereplőjévé vált.

Hozzá kell tenni, nem a legnagyobb foci csillagokat hódította el. Mané és van Dijk a Southamptonból igazoltak a Liverpoolhoz, Firminho a Hoffenheimből érkezett, Keita Lipcséből, Shaqiri pedig a Stoke-tól lépett át. A Vörösök jól vetettek, és idén aratni fognak. A szélső védelem terén Alexander – Arnold és Robertson a fiatalságuk ellenére tapasztalt benyomást keltenek. Az elmúlt évben Kloppnak sikerült a védelem hosszú távú problémáját is legyűrni. Van Dijk és a kapus, Alisson érkezése nagy szerepet játszott ebben.

A német edző kivételesen tehetséges abban, hogy bármilyen posztra megtalálja a megfelelő személyt. A megbízható cserejátékosok fontos részei a csapatnak, amely a Premier League és a Bajnokok Ligája trófeáért menetel.  A Liverpool ennek a kritériumnak is eleget tesz.

Ajánlatunk: Repülőút a Liverpool – Everton mérkőzére ( december 1 – 4.)

2. Támadó felállás

Az előző szezonban már megmutatta a Liverpool az atraktív játékát és a domináns szerepét a pályán. Az eredmény 84 Premier League-ben szerzett gól lett.

Salah, Firmino, Mané, Sturridge, Lallana, Shaqiri, Solanke- ezen nevek láttán az ellenfél védelme máris térdre borul. Ha hozzávesszük a tartalék embereket- Keita, Henderson, Milner vagy Wijnaldum, a parádés foci magától értetődő.

Ajánlatunk: Repülőút a Liverpool – Leicester mérkőzésre ( január 29 – 31.)

3. Kiegyensúlyozott teljesítmény

Az elmúlt években a Liverpool érdekes stílust használt a pontszerzésnél: a gazdagoktól elvette, a szegényeknek odaadta a pontokat. Tavaly a Manchester City felett aratott szenzációs győzelem után, mely 4:3-ra végződött, vereséget szenvedett a Swansea ellen, és döntetlent játszott a Watforddal, Burnley-vel, Newcastle-lel, és a Stoke-kal. Ezek az eredmények sajnos kiejtették a Liverpoolt a fináléból.

Az Európa-liga, később a BL döntőjében elszenvedett vereség nemcsak a szurkolókat, de a játékosokat is lehangolta. Ugyanakkor hatalmas tapasztalat, melyet Henderson kapitány kamatoztathat idén.

Az idei szezont nagyszerűen indította a Liverpool, egymás után 7 győztes meccset játszottak, többekközt a Tottenham és a PSG ellen. Ha mégsem sikerül a győztesek örömével elhagyni a pályát, mint például a Chelsea elleni összecsapáson, akkor is örvendhet a szurkolói tábor a gyönyörű védekező játéknak.

Ajánlatunk: Repülőút a Liverpool – Crystal Palace mérkőzésre ( január 18 – 21.)

4. A szurkolók gyöngyei

Még az elfogulatlan néző is, aki ellátogat az Anfield Road-ra, pozitív élményekkel távozik a mérkőzésről. A Liverpool játékosait hatalmas támogatásban részesítik a hűséges rajongók, mely érezhető minden egyes meccsen. A legendás You’ll Never Walk Alone himnusz minden egyes mérkőzésen felcsendül. Az atmoszféra a stadionban felvillanyozó.

Az idegenben játszott meccseken az „Allez, allez, allez“ dalt lehet hallani a vörösök támogatóitól.

Ajánlatunk: Repülőút a Liverpool – Manchester United mérkőzésre ( december 14 – 27.)

5. A trófeák iránti éhség

Már 28. éve annak, hogy a Liverpool megnyerte az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságot. A BL serleget 2005-ben vihették haza utoljára.

Ebben az évben jöhet a nagy fordulat. A csapat felnőtt a győzelemhez, számos kiválóság erősíti.  A kapus problémát Alisson Becker oldotta meg, aki az AS Rómától igazolt a Vörösökhöz, a védelemért pedig Virgil van Dijk felel. A támadásban Salah-Firmino-Mané hármasra lehet számítani, a középpályán pedig James Miller ügyeskedik.

A Liverpoolban ott lakozik az erő, a lehetőség. A játékosok ezt tudják, és hisznek benne, hogy most az elsők lehetnek. Az „egyiptomi herceg” Salah a Poolba való érkezését követően úgy nyilatkozott, hogy meg akarja nyerni a serleget. Ki másnak sikerülne, ha nem a gólszerzőnek?

Ajánlatunk: Repülőút a Liverpool – SSC Napoli mérkőzésre ( december 10 – 12.)