2022 legjobban várt sporteseményei

Olvasási idő: 4 perc

Ebben az évben is minden rajongó várja és reméli, hogy visszatérünk a normál kerékvágásba. A sportesemények helyszínei készen állnak, a sportolók motiváltak, a szurkolók pedig a legjobb teljesítményt várják el. Összegyűjtöttük a legjobban várt sporteseményeket az idei évben.

További érdekességek és nyereményjátékok a sport világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

Olimpiai játékok Peking 2022

Időpont: 2022. február 4. – 2022. február 20.

Peking a világ első városa, amely nemcsak a nyári, hanem a téli olimpiának is otthont ad. Magyarország összesen 14 sportolót küldött ki Pekingbe. 7 rövidpályás gyorskorcsolyázó, 2-2 alpesi síző és sífutó, 1 műkorcsolya páros és 1 snowboardos képviseli hazánkat a kínai fővárosban.

Idén megszületett az első egyéni magyar aranyérem a téli játékokon. Liu Shaoang aranyérmet szerzett vasárnap rövid pályás gyorskorcsolyában 500 méteren. Hatalmas teljesítmény.

Wimbledon Championships

Időpont: 2022. június 27. – 2022. július 10.

A füves pályán zajló teniszpályára hagyományosan Londonban kerül sor minden év június – júliusán. Vajon ezt a tornát is megelőzi egy Australian Open-hez hasonló incidens? Djokovic esetét ugye nem kell senkinek bemutatni. Az Egyesült Királyságban továbbra is érvényes az a szabály, hogy a nem oltott sportolók edzenek és játszhatnak, ami azt jelentheti, hogy az elmúlt három év nagyszerű győztese – Novak Djokovic – is bemutatkozhat a grand slam tornán.

Ha Ön is nagy teniszrajongó hírében áll, és még nem járt a híres délnyugat-londoni The All England Lawn Tennis Clubban, itt az ideje, hogy erre sort kerítsen! Mi ott leszünk, tartson velünk!

Forma 1 futamok 2022-ben

Időpont: 2022. március 20. – 2022. november 20.

Az autósvilág 2022-ben is örülhet a motorok hangjának, a fékcsikorgásnak vagy az utánozhatatlan aszfalt illatnak. A a világ egyik legdrágább sportágát idén 73. alkalommal rendezik meg, és huszonhárom nagydíjat osztanak ki, amelyekre a világ huszonegy országában kerül sor. A rajtot hagyományosan márciusra tervezik Bahrainben, illetve Szaud-Arábiában. Ezt követően a jelenlegi világbajnokkal, Max Verstappen az élen a versenyzők fokozatosan Ausztráliában, Miamiban, Spanyolországban vagy Magyarországon mutatkoznak be.

Mi leginkább az osztrák Red Bull Ring vagy a hazai Hungaroring futamaira leszünk kíváncsiak. Nemcsak az előző évi holland győztesére számíthatnak az F1-rajongók, hanem a finn Bottas-ra és Lewis Hamiltonra is, akinek lesz mit visszaadnia Verstappennek az idei szezonban. Az F1-es sorozat az Egyesült Arab Emirátusokban ér véget, a fővárosban, Abu-Dzabiban, a Yas Marina Circuit-en jelentik be az új világbajnokot.

Ha szeretne élőben is részt venni a száguldó cirkuszon, akkor a teljes ajánlatainkat ITT találja. A Magyar Nagydíj 2022. július 31-én lesz, az Osztrák Nagydíj pedig 2022. július 10-ére van tervezve.

EuroBasket 2022

Időpont: 2022. szeptember 1. – 2022. szeptember 18.

A 41. kosárlabda Európa-bajnokság négy európai országban zajlik majd. 2022 szeptemberében a kosárlabda őrület a németországi Berlinben és Kölnben, a grúziai Tbilisziben, Prágában és az olaszországi Milánóban lesz majd megtapasztalható. A magyar csapatnak Kölnben fogunk tudni szurkolni, ahol Franciaországgal, Németországgal, Litvániával, Szlovéniával és Bosznia-Hercegovinával játszanak a csoportkörben. A magyar válogatottal legutóbb 53 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vett részt.

A kosárlabda Európa-bajnokságot kétévente rendezik meg, de a Covid-19 világjárvány miatt ez lesz az első bajnokság 2017 óta, amikor a szlovén játékosok szerezték meg a bajnoki címet. Ne hagyja ki a 2022-es EuroBasket legjobb meccseit, és szurkoljon a magyaroknak!

Ha felkeltette érdeklődését bármelyik sportesemény, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.