2. rész: Az elhízás sem állítja meg őket. A világ legkövérebb focistái

Bár ritkák mint a fehér holló, azért az öreg kontinens labdarúgói között is találunk túlsúlyosakat. Összegyűjtöttünk újabb 5 játékost, akiknél a súly nem játszik szerepet a teljesítményben, már ami a focit illeti. 

Az első rész itt olvasható

MICKY QUINN

Hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt, de aktív karrierje során rajongók ezreinek volt nagy kedvence. Régebben azt kiabálták, ha pályára lépett: „Kövér, kerek, minden pályán gólt szerez.” (angolul ez a biztatás sokkal jobban hangzik: „He’s fat, he’s round, he scores at every ground.“ írja a Telegraph.

Súlya körülbelül 95 kg volt, melynek ellenére sikerült 227 gólt szereznie 535 mérkőzésen. A Premier League-ben játszott, a Coventry, a Newcastle és a Portsmouth csapatoknál. Testsúlya miatt olyan beceneveket aggattak rá, mint Sumo vagy Hippofatamus.

najtucnejsi futbalisti sveta micky quinn

FOTO: chroniclelive.co.uk

KEVIN PRESSMAN

Az angol születésű kapus 22 éves karrierjéből 17 évet töltött a Sheffield Wednesday csapatánál. Noha több mint 500 mérkőzést tudott maga mögött, sosem válogatták be a nemzeti csapathoz.

Olyanokat suttogtak a háta mögött, hogy Pressman súlya nem véletlenül annyi, amennyi. Állítólag hetente többször is a McDonald’s-ban reggelizett. Pályafutása végén az alacsonyabb angol osztályban játszott.

najtucnejsi futbalisti sveta kevin pressman

FOTO: shoot.co.uk

ANDY REID

A 37 éves ír csak az angol labdarúgásban szerzett tapasztalatot. Kitűnő technikás játékos volt. A nemzeti válogatottban is szerepelt, 29 alkalommal lépett pályára az idősebb korosztállyal és sikerült 4 gólt szereznie.

2005-ben lépett át a Nottingham Forestből a Tottenhambe közel 6 millió fontért. Az 1,70 méter magas Reid nem tűnt veszélyes ellenfélnek, de súlyának köszönhetően képes volt megszenveszteni az ellenfél bal oldali védelmét.

najtucnejsi futbalisti sveta andy reid

FOTO: whoateallthepies.com

NEIL RUDDOCK


A Liverpoolban, a Tottenham-ben és a West Ham-ben is játszott, a nemzeti csapatban 1994-ben debütál. Minél idősebb lett, annál több kilót szedett fel magára. Egyes szerződései tartalmaztak olyan kitételeket is, melyek a megengedett maximális súlyát határozták meg. Legfontosabb sikerének a Liga kupa elnyerése volt a liverpooli The Reds színében.
najtucnejsi futbalisti sveta neil ruddock

FOTO: goal.com

DIEGO MARADONA

Az argentin legenda, amelyet sokunk a történelem legjobb labdarúgójának tekint, az 1980-as évek óta kábítószer-problémákkal küzd, ami nem kedvezett ennek a nagyszerű embernek a labdarúgó karrierjének, annak ellenére, hogy számos kollektív és egyéni díjat is birtokolt.

Maradona 1997-ben akasztotta szögre a stoplist, amikor komoly egészségügyi problémákkal nézett szembe, szívrohamot szenvedett el 2004-ben, később kés alá feküdt. Azonban még ez sem tudta őt megakadályozni abban, hogy továbbra is a labdarúgásnak szentelje életét, legalábbis edzőként.

najtucnejsi futbalisti sveta diego maradona

FOTO: ronaldo7.net


FOTO: Twitter/Gareth Parker